Advies 18 mei 2020

Boekenkast inrichten!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Boekenkasten! Wij bij Giga Meubel zijn er een groot fan van. Er zitten genoeg voordelen aan een boekenkast in de woonkamer maar er zit ook een nadeel aan. Een rommelige boekenkast geeft jouw woonkamer een rommelige, onrustige sfeer. Een boekenkast inrichten op de juiste manier is daarom ook heel belangrijk. Hoe? Lees snel verder!

Bekijk de hele kast van een afstand

Ten eerste doe een stap terug. Ja letterlijk doe een stap terug en bekijk je boekenkast echt goed. Op welk punt is het het meest rommelig? Waar stoor je je aan? Staan de planken te vol of kijk je rechtstreeks naar de muur. Neem de hele kast goed in je op en kijk waar de kast uit balans is. Welke items passen goed bij de rest? Of maak een foto, dat is sowieso leuk om te doen zodat je straks een voor en na foto hebt om naast elkaar te leggen. Dan zie je je harde werk terug en dat is altijd leuk!

Haal daarna de hele kast leeg, om met een schone lei te beginnen. Op die manier voorkom je dat je alles weer zo inricht als je daarvoor hebt gedaan. En als je bij het eindresultaat niet tevreden bent, kan je altijd nog het terug zetten zoals op de foto. Sorteer de boeken en spullen alvast bij het leeghalen van de boekenkast. Leg alle boeken bij elkaar, en alle accessoires op een hoop en check wat je weer terug in de kast wilt hebben. Sommige items niet in het oog? Berg ze dan ergens anders in huis op. 

Veel boekenkasten hebben ook dichte lades of kastjes wat jou de ruimte biedt om spullen die je liever niet in het zicht hebt te bewaren. Bij Giga Meubel hebben we veel verschillende soorten en maten boekenkasten. Neem snel een kijkje bij boekenkasten. 

Ritme zorgt voor rust

Zorg voor ritme, heb je bijvoorbeeld meerdere items in verschillende groottes? Zet gelijke groottes bij elkaar, dit zorgt voor rust en regelmaat. Bij het leeghalen heb je al groepjes gemaakt, boeken bij boeken, beeldjes bij beeldjes, enzovoort. Eigenlijk is het een grote puzzel. Kleur is een belangrijk element in je interieur, daarom ook bij het inrichten van je boekenkast. Heb je veel boeken? Dan kan je kiezen voor boeken op kleur of jouw boeken op maat, van groot naar klein. 

Nog een belangrijke tip voor als je de boekenkast een groot opgeruimd geheel wilt maken? Ga de spullen die je hebt groeperen. Staan er in de kast veel boeken of heb je ook veel souvenirs en andere persoonlijke items. Zet de boeken bij de boeken en de accessoires bij elkaar. Door manden en dozen te gebruiken krijgt de kast in één klap iets stijlvols. Dat zorgt voor een opgeruimd gezicht en extra bergruimte.   

Wat altijd mooi is in een boekenkast is om mooie designerspullen te leggen zoals boeken. Kies boeken met artistieke covers of neutraal omslagen met tekst. Leg je boeken neer, als je de boeken gaat stapelen heb je meer ruimte en je kan op de boeken een leuk item zetten. 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar voor advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl

Bron foto: Unsplash 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!