Advies 22 mei 2020

Het inrichten van je vakkenkast

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Je spullen gemakkelijk opruimen

Een vakkenkast heeft allerlei vakken. Om daar je spullen netjes en overzichtelijk op te ruimen bieden manden zeker uitkomst. Je spullen zijn niet zichtbaar waardoor het een opgeruimd rustig effect geeft. Je kunt er tussendoor een vakje openlaten en daar een leuke accessoires inzetten om het een gezellige uitstraling te geven. Naast manden heb je ook potten en bakken die je erg goed kunt gebruiken om je spullen in op te bergen. Houd de kast luchtig door er ruimte open te laten. Dit geeft een rustgevend gevoel.

Kleuren die matchen

In het interieur is kleur een belangrijke rol, dus ook in je kast. Zorg ervoor dat de spullen in je kast hetzelfde kleurpalet hebben als de rest van het interieur. Zo maak je er een geheel van. Probeer het aantal kleuren te beperken en kies één of twee accentkleuren waarmee je de styling net een beetje extra power geeft. Laat deze accentkleur in verschillende tinten terugkomen voor een mooi effect. Het voordeel daarvan is dat het rustig oogt en alles mooi bij elkaar past. 

Cluster en groepeer

Leuk om te weten bij het inrichten, de regel van drie. Dit houdt in dat oneven aantallen aantrekkelijker zijn en daarnaast onthouden we die beter. Dit geld voor alle oneven getallen maar begint bij drie. In ons hoofd ontstaat er een collectie bij drie items en dit is aangenaam om naar te kijken. Deze regel is dus ook erg leuk toe te passen in je kast. Ga bijvoorbeeld voor drie verschillende vazen in verschillende hoogtes. Dit geeft een leuk effect en zal goed tot zijn recht komen in de kast.

De final touch

Het laatste wat je te doen staat is kijken hoe je kast er uit ziet. Moet er hier en daar nog wat geschoven worden of ben je tevreden? Misschien is de kast te druk of juist te rustig en moet er wat aan toegevoegd worden. Je kunt net zo lang schuiven totdat je er tevreden mee bent. Dat is het leuke aan inrichten! 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!