Advies 28 april 2020

Oranje boven!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Orange
Het woord ‘oranje’ is afkomstig van het Perzische ‘narang’ dat sinaasappel betekent. Ook in veel andere talen, zoals  Spaans, Engels en Frans wordt hetzelfde woord gebruikt voor ‘oranje’ en  ‘sinaasappel’. Wist je dat de kleuren van onze vlag oorspronkelijk oranje, wit en blauw waren? Pas in 1937 werd de rood-wit-blauwe vlag de officiële vlag van Nederland. De kleur oranje zien we ook terug in de sporttenues van onze nationale sporters, denk aan het Nederlands elftal dat in het oranje op het veld had moeten verschijnen tijdens het EK voetbal deze zomer. 

 

Vrolijkheid
Oranje staat voor vrolijkheid, enthousiasme, optimisme, plezier, sportiviteit, vitaliteit en warmte. Kortom een kleur die we in deze tijd goed kunnen gebruiken. Haal dus snel oranje accessoires in huis. Ik geef je wat ideeën:

  • Leg wat oranje kussens op de bank zoals het kussen Clint in oranje ribfluweel.
  • Zet een plant in het jute mandje van By-Boo met oranje bies.
  • Koop een grote bos met oranje tulpen.
  • Zet een oranje vaas op tafel zoals de keramische bloemenvaas van HK Living.
  • Zet een oranje gehaakte poef in je zithoek.
  • Hang een oranje lamp boven de eettafel.

Voeg oranje items toe aan je witte servies.

Oranje in de hoofdrol
Kun je op dit moment wel wat meer positiviteit en optimisme gebruiken?  Pak het dan meteen wat grootser aan.  Waarom verf je de muur achter de bank niet in een mooie kleur oranje? Of kies voor een oranje vlak of cirkel op de muur voor dat extra accent. Heb je geen zin om de verfroller te pakken of vind je een oranje muur te heftig, kun je er ook voor kiezen een oranje item aan je interieur toe te voegen. Een oranje stoel fleurt je eethoek meteen op. Zet bijvoorbeeld twee stoelen van Zuiver in de kleur oranje tussen je andere eetkamerstoelen en je zult zien wat een vrolijk effect dit geeft. Mocht je toe zijn aan een andere bank, denk dan eens aan een exemplaar in een mooie roestbruine tint, zoals de bank Cluster van vt-wonen. 

50 shades of orange
Oranje is er in heel veel verschillende tinten: van heel licht (nude en perzik), naar fel (sinaasappel) tot warm oranje (terracotta en roest). Zo kun je de kleur oranje kiezen dit het beste bij jou en je interieur past. Deze kleur combineert ook heel goed met andere kleuren. Wit en fel oranje geeft een heel fris resultaat. Een oranje muur met een antracietgrijze vloer geeft een stoer effect. Maar ook de combinatie oranje met groen of blauw is verrassend mooi. Probeer het eens en je zult aangenaam verrast zijn.

Retro oranje
Oranje staat ook voor retro en de kleur van de jaren ’70. Laat dat nu juist weer helemaal hip en trendy zijn. Brabantia heeft zelfs haar 100-jarige verjaardag gevierd met de herlancering van de iconische Patrice print, de wereldberoemde bloemenprint uit 1969. Ook andere prints uit de jaren ’70 in behang, stoffen of als leuke print aan de muur, zijn weer helemaal hip. Gecombineerd met een leuk vintage kastje of tafeltje geef je jouw interieur een nieuwe look!

Met deze vrolijke kleur sluit deze en meteen mijn laatste blog voor Giga Meubel af. 
Ik wens jullie veel gezondheid en woongeluk ! Vind je het leuk om mijn blogs te blijven lezen, volg mij dan via www.woonkriebels.com

Een inspirerende groet, 
Arjanta

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!