Advies 18 maart 2021

Op deze manier pas je naturel kleuren toe in je interieur

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Wanneer je liever een iets rustiger en natuurlijker interieur wilt, kom je al vrij snel uit op naturel kleuren. Opvallen zonder aandacht op te eisen, dat is de stille kracht van een naturel interieur. Noem het Scandinavisch of bohemian, feit is dat deze kleuren zorgen voor rust in je inrichting. In deze blog geven we je graag wat tips hoe ook jij naturel kleuren op de juiste manier kan toepassen in je interieur!

Maak een moodboard 

Door een moodboard te maken kan je makkelijk zien welke kleuren en materialen goed bij elkaar passen. Verzamel foto’s, staaltjes, verf en ga zo maar door. Door een moodboard te maken krijg je een goed beeld van de sfeer en hoe dit als geheel zal staan. 

Kies een mooie kleur voor op de muur 

Kleuren hebben een grote invloed op de sfeer in een ruimte. Mooie frisse tinten die aan de natuur doen denken zorgen dan ook voor een geborgen en vertrouwd gevoel. Met natuurlijke tinten creëer je een natuurlijke basis. Naast kleuren als wit, beige, crème of grijs, kan je ook kiezen voor een behang met houten of stenen print. Net iets anders, maar alsnog heel naturel. 

Sidetable Banda Naturel

Zorg dat de kleur van de muur goed aansluit bij de vloer

Als je een kleur voor op de muur kiest is dit zeker een punt om rekening mee te houden. Onze tip is om kleuren te kiezen uit één kleurenpalet, op deze manier weet je zeker dat je goed zit. Als je een selectie hebt gemaakt, dan is het slim om deze favorieten eerst thuis even uit te proberen! 

Kies de juiste decoratie 

Decoratie kan heel veel doen in een interieur. Probeer hier niet te wild te doen, maar probeer de bepaalde stijl die je voor ogen hebt aan te houden. Een eenvoudige manier is bijvoorbeeld door een juten vloerkleed neer te leggen. Deze heb je in veel verschillende maten, kleuren en vormen. Daarnaast kan je bijvoorbeeld denken aan een rotan spiegel, een rieten mand of een houten bijzettafeltje. Dit hoeft alleen niet perfect afgewerkt te zijn, dit maakt het juist minder leuk. In dit geval is het beter als het juist niet helemaal perfect is. 

Marco tv meubel drie deurs

Haal groen in huis 

Wat is een naturel interieur zonder planten? In elk interieur moeten eigenlijk wel planten terug komen, maar al helemaal in een naturel interieur. Met een aantal planten geef je jouw interieur meer sfeer en frisheid. Ze laten je interieur echt tot leven komen. Bovendien is groen één van trendkleuren voor in huis: tijdloos, trendy en goed te combineren. 

Ook licht is belangrijk

Last but not least: de verlichting. De juiste verlichting is key in een rustig, naturel interieur. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een grote lamp in de kamer op te hangen, maar het is misschien nog wel leuker én beter om minder felle en kleinere lampen op te hangen. Daarnaast is ook natuurlijk licht belangrijk. Met gordijnen van een doorschijnende, lichte stof houd je de natuurlijke stijl in je huis luchtig en lekker licht. 

Wandkast hout

Naturel kleuren bij Giga Meubel

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het gebruik van naturel kleuren in je interieur? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij geven jou met alle liefde advies! Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!