Advies 6 maart 2020

Rotan de nieuwe trend

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Wat is rotan?

Rotan is een materiaal dat komt van de rotanpalm. Rotan komt voort uit de tropische regenwouden en zijn er in heel veel verschillende soorten. Als de rotanstengels geoogst zijn, worden ze door vlechttechnieken bij elkaar gebracht. De stengels worden gebruikt voor meubels en manden. Rotan is een heel sterk materiaal en daardoor heeft rotan een zeer langere levensduur. Rotan is een natuurlijk product en erg milieuvriendelijk. Om rotan wat hipper te maken zie je tegenwoordig dat er veel gemixt word met andere materialen.

Rotan, riet of bamboe?

Vaak worden rotan, bamboe en riet in de war gehaald. Van rotan worden veel meubels, fietsmanden en fruitschalen gemaakt. Van riet worden eigenlijk geen meubels gemaakt. Simpelweg omdat riet te slap is voor de productie van meubelen.  Als men spreekt van een ‘rieten mand’ is het dus eigenlijk niet van riet maar van rotan of bamboe gemaakt. Bamboe is een grassoort en is van binnen hol. Bamboe heeft ook een harde buitenkant en is daardoor ook een stuk lichter. Bamboe wordt vaak gebruikt ter vervanging van hout.

Hoe onderhoud je rotan?

Rotan meubelen in huis? Hier een aantal tips om rotan schoon te houden. Zet ten eerste het meubel niet in direct zonlicht of in de stromende regen. Stof je meubel regelmatig af met een droge doek. Als je viezigheid tussen de strengen wilt verwijderen kan je een zachte borstel gebruiken. Daarnaast is droge lucht voor rotan niet altijd goed,  maak je meubelen daarom af en toe een beetje vochtig met een plantenspuit. Is jouw rotan uitgedroogd? Gebruik dan gekookte lijnzaadolie en ga met een borstel langs de droge, gebarsten of gespleten rotan om het te herstellen. Wanneer het meubilair of het accessoire geen olie meer opneemt, kan je het schoon vegen met een zachte doek. Laat het drogen of verharden voordat je het rotan item weer gebruikt.

Rotan bij Giga Meubel

Bij Giga Meubel hebben we verschillende meubelen gemaakt van rotan. De eetkamerstoelen zijn een echte hit. Eetkamerstoel Sava zijn een echte toevoeging aan de eettafel. Vooral in de slaapkamer is rotan nie meer weg te denken, waan je al snel in de tropische sferen. Het baby bed Know Down met retro uitstraling is een echte eyecatcher. Nachtkastje Sahara en bedwand Laure zijn een echte match en staan prachtig in jouw slaapkamer. We hebben ook verschillende rotan accessoires.

Gave rotan items gevonden? Bestel deze gemakkelijk op de site. Nog vragen? Bel naar 035 - 879 60 32 of neem contact op via info@gigameubel. Kom langs in onze showrooms in Soest .

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!