Advies 28 april 2021

Wat is mangohout? Wij leggen het uit!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Mangohout wordt sinds kort veel gebruikt voor verschillende meubelen. Maar wat is het nu precies, waar komt het vandaan en waarom is dit zo populair? In deze blog geven we antwoord op deze vragen en leggen we het graag aan je uit! 

Wat is mangohout precies?

Mangohout is zoals de naam al een beetje zegt, hout van de mangoboom. Tot voor kort was het vooral bekend om zijn vruchten,  maar het hout heeft  Het is een hardhout soort die vooral afkomstig is uit India. De stam van mango bomen kan wel 3 á 4 meter dik worden, wat er voor zorgt dat je brede en dikke planken krijgt die vervolgens weer heel goed geschikt zijn voor onder andere de productie van meubelen. 

De voordelen van mangohout meubelen

Mangohout ziet er prachtig, stoer en warm uit en het kiezen voor mangohout heeft dan ook een aantal voordelen. Ten eerste is mangohout een duurzaam product en is het een zeer sterke houtsoort, wat er voor zorgt dat de meubelen lang mee gaan. Ook is mangohout een betaalbare variant van hardhout en heeft het daarnaast niet veel onderhoud nodig. 

Het onderhoud van mangohout

Wat we net ook al zeiden, mangohout meubelen hebben niet veel onderhoud nodig. Als je het op de juiste manier behandelt, heb je er jarenlang plezier van. Bij Giga Meubel hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet over hoe je mangohout kunt behandelen. 

Mangohout is ideaal voor een industrieel interieur 

Mangohout heeft een aparte fijne nerf. Je kan ervoor kiezen om het te laten polijsten zodat het oppervlak glad wordt. Maar ook borstelen en grof schuren is een optie, wat weer zorgt voor een ruwe uitstraling. Het stoere uiterlijk van dit soort hout is ideaal voor een industrieel interieur. Robuust mangohout is bijvoorbeeld perfect te combineren met staal en ijzer. 

De bijzondere uitstraling van mangohout

Naast een stoere heeft mangohout ook een warme uitstraling. Elke boom is anders en daardoor is elk meubelstuk echt uniek. In het hout zijn vaak duidelijke scheurtjes, zwarte strepen en nerven te zien, wat zorgt voor een naturel uitstraling. Als je kiest voor een meubel van mangohout weet je dus zeker dat je iets in huis hebt wat niemand anders heeft. 

Het bestellen van mangohout meubelen

Kiezen voor mangohout heeft dus meerdere voordelen en is wat ons betreft een echte aanrader. Heb je nog vragen na het lezen van deze blog of wil je meer informatie? Laat het ons vooral weten. We staan graag voor je klaar en geven graag advies bij het aanschaffen van mangohout meubelen. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!