Advies 27 februari 2020

Zo richt je een vitrinekast in

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Een vitrinekast is echt een toevoeging aan het interieur. Je kunt er prachtige spullen in kwijt. Het is de kunst om een goede balans te vinden en de juiste producten in de kast te zetten. Wanneer je te veel accessoires in de kast zet zal dit rommelig ogen, maar wanneer je kast te leeg is, zal dit erg saai zijn in het interieur. Wat zet je nou eigenlijk allemaal in een vitrinekast? Lees alles over het inrichten van een vitrinekast in deze blog.

Stap 1: Boeken

Boeken staan altijd erg mooi in een kast. Kies daarom een aantal mooie boeken uit. Ga voor een aantal mooie design boeken of kies jouw lievelingsboeken uit. Je kan ervoor kiezen om de boeken rechtop te zetten, maar liggend komen boeken ook goed tot hun recht. Ga voor een oneven aantal. Dit zal speels staan in de kast. 

Stap 2: Kaarsenstandaard

Ga voor een aantal mooie kaarsenstandaards. In deze kast hebben we gekozen voor een aantal robuuste standaarden. Dit geeft een stoer effect aan de kast. Doordat deze standaarden gemaakt zijn van hout geeft het ook een warm effect aan de kast.

Stap 3: Voeg warmte toe

Het is leuk om gebruik te maken van verschillende materialen in jouw kast. Naast de boeken en de houten kaarsenstandaard hebben we warmte toegevoegd aan de vitrinekast. Dit hebben we gedaan door een kussen en plaid toe te voegen in de kast. Deze items zullen voor warmte zorgen in jouw kast. Daarnaast zijn het echte sfeermakers. Een kleed zorgt voor een warm en gezellig effect in jouw interieur.

Stap 4: Eyecatchers

Ga voor een mooie eyecatcher in jouw kast. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooie spiegel, vaas, beeld of oude radio. Het kan ook een item zijn dat speciaal voor jou is. Deze kan je een mooie plek geven in jouw vitrinekast. Eyecatchers zorgen ervoor dat de aandacht naar de kast wordt getrokken.

Stap 5: Voeg planten toe

Planten staan ontzettend mooi in het interieur en zijn daarom ook onmisbaar in jouw vitrinekast. Zet in jouw vitrinekast een mooie plant om jouw kast een beetje leven te geven. De groene kleur geeft een fris accent aan jouw kast. Kies bijvoorbeeld voor één grote en een aantal kleine plantjes.

Stap 6: Bekijk de kast van een afstand

Bekijk jouw ingerichte kast vanaf een afstandje. Nog niet tevreden? Schuif dan nog met wat items tot je wel tevreden bent. Vind je de kast nog te leeg? Voeg dan nog extra accessoires toe aan je vitrinekast. Servies straalt luxe en gezelligheid uit. Zorg ervoor dat jouw servies goed bij elkaar past qua kleur. Daarnaast is het belangrijk dat je groepeert. Zo lijkt jouw kast minder rommelig.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar voor advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!