Advies 10 augustus 2020

Marmer in je interieur!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Houd je van luxe maar niet van glitter en glamour? Dan is marmer de ideale optie om toe te voegen in je interieur. De nerven in het steen zorgen voor een schitterende tekening en door het subtiele kleurverloop wordt dit nog eens geaccentueerd. Oftewel, marmer zorgt voor een chique en elegante uitstraling. En voor de mensen die zeggen dat marmer ouderwets is, dat is zeker niet zo. Marmer behoort tot de trends van nu en kan op leuke manieren worden toegevoegd aan je interieur. Hieronder vertellen we meer over het toevoegen van marmer in je interieur.

Marmer: grote huidige trend

Marmer is helemaal terug van weggeweest en sluit perfect aan bij de huidige trendkleuren. Denk aan de kleuren grijs, groen, roze en wit. Marmer zorgt voor een gevoel van rust en eenvoud. Eerder werd marmer alleen toegepast in de badkamer en toilet. Dit komt omdat de steensoort eenvoudig te onderhouden is. Doek erover heen en het is schoon. Het duurzame materiaal gaat jaren mee. Tegenwoordig zijn de opties eindeloos wanneer je kiest voor marmer interieur. Niet alleen de badkamer, maar ook de woonkamer, eetkamer en keuken kunnen worden gedecoreerd met marmer.

Marmer terug te vinden in meubels

Marmer kan je op een toffe manier toevoegen door meubels met marmereffect te plaatsen. Dit kan een marmer tafel zijn, maar tegenwoordig kan je marmer ook terug vinden in kasten en lampen. Marmer staat natuurlijk bekend om zijn wit met zwarte variant, maar naast deze populaire kleur, zijn marmeren meubels ook verkrijgbaar in groen of zwart. Met een marmer eettafel maak jij een echt statement. De tafel zal uit je interieur springen als waardig pronkstuk. Wil je het wat subtieler aanpakken? Dat kan door bijvoorbeeld kiezen voor een marmer salontafeltje of bijzettafel. Zo komt marmer wel terug in je interieur, maar wordt niet alle aandacht daarop gevestigd. Wil je marmer terug laten komen in de hal? Ook dat is geen enkel probleem. Er zijn veel sidetables verkrijgbaar met marmer natuursteen. Een marmer sidetable in de hal zorgt meteen voor een luxe sfeer wanneer je binnenkomt. Daarnaast is een sidetable ontzettend handig om te hebben.

Aankleden met marmer accessoires

Het gebruik van accessoires is een leuke manier om je huis op te fleuren. Er zijn tegenwoordig veel accessoires te vinden met het natuursteen marmer. De marmer snijplank is een populair accessoire om toe te voegen in de keuken. Hierdoor straalt je keuken nog meer elegantie uit. Ook kun je verschillende marmeren kopjes en onderzetters toevoegen om het plaatje in de keuken compleet te maken. Als wanddecoratie kan je een gave marmer klok toevoegen. Dit zijn echte eyecatchers in het interieur. Ook kun je wandplanken met een marmer effect ophangen. Planken zijn perfect om leuke plantjes en andere decoratieve items op plaatsen.

Marmer voor aan de muur

Marmer is relatief gezien een duur natuursteen. Er zijn goedkopere opties om te zorgen dat marmer toch straalt in je interieur. Zo kun je ervoor kiezen om marmer behangpapier te gebruiken. Je krijgt op deze manier toch de sfeer en luxe van de natuursteen, omdat je dit effect nabootst. Wanneer je na een tijdje het marmer behang zat bent, kun je dit opnieuw behangen met een andere leuke print. Naast marmer behang heb je ook marmerfolie. Met dit folie kun je gemakkelijk een tafeltje of ander meubelstuk pimpen.

Hopelijk kan je met deze tips aan de slag en heb jij straks een prachtig interieur met marmer Wil het niet lukken? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder met het inrichten!

 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!